Hvilken grunn står vi på?

Gud,
selv om jeg ikke ser deg,
så ser jeg mot deg.
Mitt hjerte er trygt,
fordi jeg vet;
du ser mot meg
og du ser meg.
Takk Gud,
amen

Hentet fra «Et trofast vern i nøden»

Før innlegget starter er det på sin plass å si at hoveddelen ble skrevet for noen måneder siden, jeg husker ikke helt hvorfor det ikke ble postet da, men syntes at det passet seg nå.

Mange ganger de siste måneder har jeg kjempet mot negative tanker. Noen ganger er det ikke så enkelt, for de kommer på områder som enten er såre og skadede inni meg, som ekstra utfordringer og oppgaver eller som umuligheter. Det er så lett å la seg fange inn av dem, bli negativ og la dem få større rom enn de skulle hatt.

Dette med å ta tanker til fange er ord som mange av oss kjenner, men vi er ikke alltid så flinke til å bruke kunnskapen på alle livets områder. Vi kan kanskje bruke det når en regelrett løgn om Gud presenteres for oss, men bruker vi dem når det går på egne følelser, egne handlinger og hvordan verden rundt oss utvikler seg?

Når det gjelder den siste har jeg alltid oppmuntret mennesker til å lære mest mulig, men også gitt en påminnelse om at skal du sette deg grundig inn i noe, så husk å bruk ekstra mye tid i bønn og Guds Ord. Verden rundt oss er ikke samkjørt med Guds Ord og det er fort gjort å gå seg vill i all den kunnskap som er tilgjengelig for oss. Og ikke bare det, mye av hva som høres riktig ut, er basert på et verdigrunnlag som ikke samstemmer med det kristne. Noe jeg selv har erfart flere ganger når jeg er blitt presentert «pålitelig» informasjon som jeg ved nærmere ettersyn finner ut f.eks. baserer seg på antibibelske idéer, er fra påståtte eksperter eller bare hevdes å være riktig fordi mange nok deler det eller tror det. Vi må være påpasselige. Ikke alt vi hører og leser er sant, og om det er sant menneskelig sett, så må vi huske at denne verden står Gud imot. Det er viktig at vi vurderer hva vi tar inn opp mot Guds Ord, samtidig så må vi være vare for Den hellige ånds ledelse og advarsler. Kjenner du at det er ei lita skurring på innsiden, så ikke overse den, ta den på alvor og søk Gud om større innsikt og visdom både i bønn og gjennom bibellesning.

Akkurat som vi ikke skal tro alt vi hører og leser, skal vi heller ikke tro alt vi tenker. Våre tanker er ikke nødvendigvis sannhet, akkurat som våre følelser kan spille oss mange puss inni mellom. Det er ikke få tanker som flyr gjennom våre hoder i løpet av en dag og mange av dem er ikke forankret i Guds Ord, de er enten preget av verden, av oss selv og de kan også være angrep fra vår motstander. Men våre tanker styrer oss i så stor grad at vi må være bevisst at det er slik. Som skrevet tidligere er det å tenke enkelt, men det å tenke godt er en kunst. Å ha kontroll på vårt sinn vil hjelpe oss til å leve med større ro og tilstedeværelse i den hverdagen vi har.

Å ta til fange tanker som reiser seg mot kunnskapen om Gud betyr ikke at det gjelder bare ting som vi hører, leser eller tenker om Gud som er feil som må tas tak i, vi må vurdere alle våre tanker opp mot Guds Ord (og nei, jeg mener ikke du skal sjekke det hver gang du tenker noe, men be Gud ved sin Ånd vise deg hva som du må ta tak i). Og ikke bare tanker, med kunnskap og idéer som strider mot Guds natur og Ord må vi også ta tak i. Vi glemmer ofte at også kunnskap kan bli et festningsverk i vårt indre som gjør at vi holder fast på feile oppfatninger og stenger ute de gudfryktige tanker.

En tanke i seg selv er ikke hva som gjør størst skade, men når vi lar tanken bli til flere så vil de etter hvert utvikle seg til å bli festningsverk eller tankebygninger. Er disse negative eller basert på verdens kunnskap i stede for Guds Ord, så setter vi oss selv lagelig til for både skudd, skader og fall. Samtidig så skal vi også være på vakt for at vi er påvirket av det samfunn vi er en del av. Guds ord er tydelig på at vi ikke skal være lik verden, men at vi skal forvandles til å bli mer lik Jesus. Den kultur, de verdier og de aksepterte sannheter som er i vårt samfunn er ofte i strid med Guds Ord og dette må vi våge å stå opp imot. Samtidig så er det også slik at hva som aksepteres som forståelig oppførsel og reaksjon blant verdens barn, nødvendigvis ikke er riktig for Guds barn.

Guds Ord er den eneste sikre kilde vi skal basere på tanker, liv og meninger på.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: