tro for tunge tider

For English version press «Faith For Hard Times»

Det er dager og tider i livet der vi føler Gud er langt borte. Vi har lenge bedd over ting som ligger vårt hjerte nært, men det ser aldri ut til å skje noe. Det er prøvelser som har vart lenge og som ikke ser ut til å minske i styrke men heller øke på. Vi kan føle oss en smule forvirret og frustrert fordi vi ikke skjønner hva som foregår. Vi vet at vi lever overgitt til Gud og at hva vi ønsker er hans vilje og vei, men likevel føler vi oss litt utenfor og tilsidesatt.

En ting jeg har lært meg mer over årene er å godta at Gud ikke skylder meg en forklaring på hvorfor ting er og går som de gjør. Vi mennesker vil ofte forstå og vite, men i forhold til Gud må vi mange ganger bare lære å godta å leve i tro. Gud er Gud og han vet best, og vi må stole på han, hans kjærlighet og hans løfter til oss. De dager vi ikke kan se Guds hånd, må vi velge å stole på hans hjerte.

 Gud har så gode planer for oss at ingen overgår han i gode tanker og planer for våre liv. Han har vårt beste og sin ære for øye i alle ting og han ser det hele og fulle bildet der vi kun ser stykkevis og delt. Gud har lovet å aldri svikte oss eller forlate oss og Jesus sa selv at han ville være med oss alle dager inntil verdens ende. Alle dager er også alle slags dager. De gode og de vonde, de glade og de sorgfulle, de lette og de tunge. Gud lover å være med oss gjennom alle ting, og at holder vi fast til ham vil han gi oss hva vi trenger for å stå som mer enn overvinnere. Vi vil få innsikt og visdom, vi vil få styrke og kraft, vi vil få nytt håp og en dyp fred. Gud ikke bare ser hva vi føler og opplever, men han har den dypeste medfølelse med oss. Han ser våre tårene og det gjør noe med ham, han ser fortvilelsen og det rører ved hans hjerte. Gud vil holde sine barn tett inntil seg og tale håp, fred, kjærlighet og styrke til dem. Det er mange ting vi i oss selv aldri kan klare å komme igjennom, men Jesus i oss vil klare det. Og her ligger kjernen, når vi ikke kan og klarer, må vi klynge oss til han som kan og hans styrke vil ta oss igjennom. Gud gjør nødvendigvis ikke ting enkelt og behagelig, men han gjør det mulig og ”alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk”.

Sier Gud nei til oss, betyr det ikke at han avviser oss, men kun at det ikke er i hans plan og vilje for oss eller andre involverte mennesker. Vi glemmer mange ganger at Gud sa nei til Jesus også. Husker du Jesus bønn om å slippe lidelsen? La dette beger gå meg forbi, men bare som du vil. Da Gud sa nei til den bønnen var det ikke for å ta Jesus men for at nåden og herligheten skulle bli større for mange. Jesus hadde i årevis blitt forberedt for hva han nå skulle møte og måtte tåle, men i sin mørkeste og tyngste stund visste han også at den herlighet og nåde som ville komme var mye større enn den smerten han nå måtte utholde, og den innsikten gjorde at Jesus utholdt sin verste stund.

Vi vil alle møte tider og stunder her i livet der vi ikke kan forstå eller finne ut av Guds vei og plan. Når vi ikke ser Guds hånd, må vi stole på hans hjerte og Gud vil i alle ting vise seg trofast. Når vi lærer å slippe ønsket om å forstå alt, slipper vi Gud mer til i våre liv og lar Gud være Gud slik han ser og vet best. Når vi lar Gud trone som Herre i våre liv, vil han alltid bestemme, styre, lede og tilrettelegge for vårt beste i ett evighetsperspektiv. Gud gjør nødvendigvis ikke alt enkelt og behagelig, men han gjøre det mulig.

Må Gud velsigne dag og hjerte med glede og fred, styrke og kraft.

Skriftsteder: 5.Mos.31:8, Matt.11:28, 26:38-39 og 28:20, Jes.40:29, 41:10, 43:1-5a, 50:10 og 63:9, Jer.29:11-14a, Sal.40:6, 62:6-9 og 62:12-13a, Ordsp.3:5-7, Rom.8:18, 28, 37-39, 15:13, Heb.2:14-18, 4:15-16 og 12:2-3, Fil.4:13 og 4:19-20

5 kommentarer om “tro for tunge tider

Legg til din

 1. Takk for gode og oppmuntrende ord! Ofte føles det som om Gud er så langt borte, men jeg vet han han verner om meg og hører mine rop og bønner. Han har alltid den beste planen for oss, uansett hva vi må gjennomgå først.

  Du har en stor gave innenfor å det å kunne uttrykke deg innenfor skriving!

  Stor klem:-)

  1. Kjenner til den følelsen ja, men så er det slik at Gud vil skal leve både i og av tro. Ofte jakter vi de gode følelser i stede for Guds sannhet. Den Hellige Ånd skal lede oss til sannheten, ikke bare gi gode følelser. Føler kanskje jeg snakker like mye til meg selv som til deg, det er noe jeg stadig må minne meg selv på i alle fall, nå også.

   Takk for oppmuntring om skrivingen, da jeg leste dette i menighetsbladet var første tanker guri land hvor dårlig jeg skriver… kjemper ofte med om det er noe vits i dette, å fortsette å skrive, men klarer ikke legge det bort heller…

   Guds fred og velsignelse over deg kjære søster,
   du er mer dyrebar enn ord kan beskrive
   kjempeklem til deg også 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: