Godhet i praksis

Praktisk kjærlighet er det viktigste, sier en av de etterlatte etter Utøya i en artikkel som kan leses på KS-nett. Det fortelles om en berg-og dalbane opplevelse de bare måtte igjennom og at den praktiske støtte de mottok fra mennesker rundt dem betydde mye mer enn omsorgen fra de som ‘bare’ sa de var tilgjengelige.

Jeg nikker gjenkjennende og vet at det er sant. Handlinger taler så mange ganger høyere enn ord, vist omsorg når dypere enn uttalt omsorg. Det levde liv når lenger og gjør mer enn det talte. Slik er det bare. 

Det ble en viktig påminnelse om noe jeg har skrevet om flere ganger på bloggen, viktigheten av å leve ut godhet og omsorg, viktigheten av den praktiske kjærligheten. Bibelen sier det blant annet slik:

 Hva hjelper det, søsken, om noen sier at han har tro, når han ikke har gjerninger? Kan vel troen frelse ham? Sett at en bror eller søster ikke har klær og mangler mat for dagen, og en av dere sier til dem: «Gå i fred, hold dere varme og spis dere mette» – hva hjelper det, dersom dere ikke gir dem det kroppen trenger? Slik er det også med troen: i seg selv, uten gjerninger, er den død. (Jak. 2;14-17)

Det er lett å snakke og love, men det må følges opp for at det skal ha positiv innvirkning. Vi glemmer endel ganger at våre ord (kun) betyr noe hvis de er fulgt opp av gjerninger og er de ikke det, vil de gode ord og løfter over tid miste all sin kraft. Gjerningene bekrefter eller avkrefter hva vi sier, både på godt og vondt…

Det er lett å si «Gud velsigne deg», det er noe helt annet å leve det.

Jeg håper du har hatt en god sommer til nå, med opplevelser og stunder som har varmet hjertet, beriket sinnet og gitt deg glede over å leve. Jeg håper at du har opplevd levd omsorg og at du selv har fått dele det videre. Kan ikke du og jeg gi hverandre et lite løfte for resten av sommeren? La oss gjøre noe for at andre skal føle seg sett, inkludert og ivaretatt. La oss vise praktisk kjærlighet til mennesker rundt oss. Er du med?

2 kommentarer om “Godhet i praksis

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: