Å ha et klart blikk

Det er noen få måneder siden jeg syntes ting begynte å bli litt for fort tåkete. De siste ukene har gjort det klart for meg, jeg trenger et fornyet syn på ting og tang, på mennesker og alt annet. Ja, for det er ikke synet mitt som er blitt dårligere, det er visst glassene i brillene som er litt slitte og klare for utskiftning. Så, en eller annen gang i fremtiden, må jeg fornye utsynet og få et klarere blikk på det meste.

Men jeg gikk og tenkte på det her nå, det er kanskje ikke bare utsynet mitt sånn rent fysiologisk som trenger litt fornyet hjelp, kanskje trenger tankene og hjertet mitt også litt fornying, litt opprensing og litt klarere syn?

Kanskje har jeg noen forutinntatte meninger og feile oppfatninger om mennesker og ting som trenger å renskes bort slik at jeg bedre ser alt det gode? Tenk på alt det som ligger klart til å vokse, alt det nydelige i mennesker, omgivelser og verden som mitt grums hindrer meg fra å se tydelig?

Tenk om jeg har meninger og oppfatninger om Gud som ikke stemmer med den han egentlig er? Kanskje har jeg ønsker om hvordan han skulle gjøre ting som gjør at jeg ikke ser alt han gjør fordi han ikke gjør det på min måte… kanskje det ja…

Kanskje ser jeg bare omrisset av hva som rører seg i livet fordi jeg har uklart syn på ting og ikke ser detaljene som gjør at bildet er komplett og forståelig?

Kanskje trenger jeg ikke bare en fornyelse av øyeutsynet, kanskje trenger sinnet og hjertet mitt også at det skjer en liten utskiftning og fornyelse?

Advent er både vente- og forberedelsestid. For mange er det de ytre tingene som får all oppmerksomhet, men la oss nå ikke glemme at vi også har et indre som trenger litt oppmerksomhet, litt vask og stell for å ta seg godt ut. La oss være klare både i hjerte og i hjem til å feire høytiden som ligger foran oss.

 Gud, skap i meg et rent hjerte, gi meg en ny og stødig ånd!
(Sal. 51:12)

Derfor mister vi ikke motet, for selv om vårt ytre menneske går til grunne,
blir vårt indre menneske fornyet dag for dag.
(2. Kor. 4:16)

Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror.
(Ef. 1:17-20)

2 kommentarer om “Å ha et klart blikk

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: