I morgen er ikke her enda

Det er ikke alltid så enkelt å leve i den dagen man har. Vi kan ha en fortid som gjør at gårsdagen preger denne dagen i stor grad, eller vi kan ha bekymringer for morgendagen som stjeler dagens krefter og vår evne til å være fullt og helt tilstede. Det å lære seg å leve i dag er en kunst som er tidvis hard å mestre.

Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. (Matt. 6:34)

Når jeg leser at hver dag har nok med sin egen plage så tenker jeg at det settes fokus på viktigheten av i dag. At jeg omfavner denne dagen og er tilstede i mitt eget liv mens det skjer, og for å ha krefter og mulighet til det kan jeg ikke leve i gårsdagens opplevelser og sår og heller ikke i morgendagens utfordringer og mulige problemer. Jeg må være tilstede her hvor jeg er nå, for denne dagen og alle dens muligheter (både i form av utfordringer, gode gjerninger og velsignelser) vil jeg aldri få tilbake. Dette betyr derimot ikke at jeg skal overse verken gårsdagen eller morgendagen, men jeg skal ikke la dem hindre meg fra å leve fullt ut i dag.

Lær oss å telle våre dager så vi kan få visdom i hjertet! (Sal. 90.12)

Gud vet at vi har en tendens til å både holde fast i fortiden og også bekymre oss for morgendagen, og derfor ønsker han å hjelpe oss å leve i dag. For de av oss som plages av ting som er skjedd, er det viktig at vi velger å akseptere at slik er og føles det, men så må vi også gå til Gud med vår smerte og våre sår og be om hjelp, helbredelse og gjenopprettelse. Ved å gi det over til Gud de ganger det dukker opp, så frigjør vi oss fra båndene som holder oss tilbake fra å være her- akkurat nå. Jeg sier ikke at det er gjort og fikset med et forsøk, men fortsett å gi gårsdagens smerte og sår til Jesus, han vil hjelpe deg. For de av oss som plages av morgendagens bekymringer er det også viktig å erkjenne at jeg lar meg bekymre fordi jeg synes utfordringene er større og mer enn jeg makter. Også dette må vi komme til Jesus med, også dette må vi velge å legge ned for hans føtter. Og her gjelder også at det er noe vi gjentar når det dukker opp.

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.
(Matt. 11.28)

Herren Guds ånd er over meg, for Herren har salvet meg. Han har sendt meg for å forkynne et godt budskap for hjelpeløse, for å forbinde dem som har et knust hjerte, rope ut frihet for dem som er i fangenskap, og frigjøring for dem som er bundet… (Jes. 61.1)

Jeg tror at de aller fleste av dere som leser dette, allerede vet dette. Men kanskje er du som meg? At du trenger en stadig påminnelse om at Gud er herre over alt, både gårsdagen og morgendagen, og at han har kalt oss til å leve et liv som ærer ham og hjelper andre i dag. Det er bare i dag vi har, det er bare i dag vi kan prise Herre, stole på hans hjelp, vandre i tillit, være takknemlige, hjelpe andre, være trofaste i det alminnelige, være lydige når vi minnes på noe, i dag.

Jeg har ett par linjer som jeg har hentet frem ganske ofte det siste tiåret for å minne meg selv på at Gud ser ikke bare meg og dagens behov, han har oversikten over hva som kommer også (noe jeg egentlig ikke har)

Guds forsørgelse er stor nok til å dekke alle dine behov for denne dagen, og skulle morgendagens behov være større, vil også Herrens forsørgelse være det.

11 kommentarer om “I morgen er ikke her enda

Legg til din

 1. Kjære kjære du, tenker at sånn omsorg du har for andre, trass i at livet ikke alltid er så lett og det kan storme rundt deg, det vil jeg også strekke meg etter. Tenne lys, istedet for å forbanne mørket. Så veldig mange takk ❤. Den bønnen jeg skrev på den andre bloggen, den er ment fra hjertet til deg❤

 2. Kjære deg, sterke og viktige påminnelser å ta til hjertet. Så inderlig takk for det! Ja, jeg må minnes om Guds ord om og om igjen. Livet oppleves så stort og vanskelig og jeg føler meg bittleliten. Fortidens sorg og svik henger rundt meg som en tung kappe, denne helgen må jeg møte den igjen, ansikt til ansikt og jeg vet at de som sitter der på sin høye hest vil gjøre sitt for å trykke meg ned. Gruer meg. Gammel kjærlighet ruster ikke sies det, jo det gjør den, den kan så lett bli borte og bli til hat istedet. Men, Gud er allerede i morgendagen, fokuset må ligge på Ham. Jeg kan leve i trygghet idag, være tilstede, for Gud har dagen, morgendagen og alle dager i sine almektige hender. Tett ved sida vår går Jesus…alltid vil Han være der ❤. God bless, nydelige du, klem fra Pam på heia

  1. Åhhh… dyrebare Pam,
   nå har jeg sittet her ei stund, lest flere ganger, tenkt og sukket til Gud, men ordene føles fortsatt like fattige og utilstrekkelige ut… for jeg vet hvor hardt det er- på mange områder- å måtte i slike situasjoner… Jeg vil ikke gi deg et bibelvers-plaster, fordi jeg vet at det er ikke det du trenger- men vit at jeg har sukket og bedt til Gud om at han må styrke og lege ditt hjerte og jeg vil gjøre det de neste dagene også.
   Varm og lang klem

 3. Åh, jeg vet ikke hvor jeg skal starte en gang! Takk er vel veldig fornuftig å si! Takk for at Gud gir deg slike ord du kan dele videre! Du har virkelig en formidlingsevne som jeg virkelig unner deg! Takk for at du gir av deg selv og skriver slike ord, takk for at denne bloggen finnes!

  Jeg plages så veldig med gårdagens tanker, ikke bare fra i går men fra min fortid. Den har virkelig satt spor som jeg nå igjen preges av.. Det er så mye sårt som foregår rundt meg, at det preger livet jeg har i dag og klarer ikke å nyte dagen i dag slik som jeg skulle ønsket.

  Selvfølgelig, livet er ikke bare surt, tvert i mot. Det er mye positivt å trekke fram, men når depresjonen tar tak, så er det ikke «godt nok» med det som er bra. Ikke alltid. Noe må jeg bare trekke fram likvel:

  For 5 år siden ble jeg god venn med en venn fra Bergens området og kontakten har holdt i mange år. For 2 år siden ble vi sammen og høsten i fjor, så ga vi hverandre vårt ja! For en dag og for en framtid som ligger foran. Her har jeg mye å glede meg over, virkelig. Enda en stor nyhet å glede seg over er at vi venter en skatt til jul, det er så fantastisk! Tenk at jeg skal få lov til å bære fram et lite barn, det er en stor oppgave å få. For en gave. En av livets gaver vi kan få av Gud.

  Gud har virkelig jobbet med meg på mange måter og jeg føler meg så rikt velsignet når jeg ser hvilket liv jeg har fått i gave. Å takke Gud for alt jeg har fått har ikke alltid vært like enkelt, men jeg er utrolig takknemlig for livet mitt, virkelig.

  Tusen takk igjen for ord som klaffer for min situasjon!

  Klem fra Tanita

  1. Dyrebare Tanita,
   må først bare takke deg for kommentaren- blir så rørt og takknemlig når jeg leser slike.
   Så må jeg få gratulere både med forlovelse og den lille skatten, barn er en velsignelse fra Herren!

   Du er ikke alene om å slite med gårsdagen (=fortiden), de fleste av oss rammes av det, forskjellen ligger nok i styrken av hvor hardt vi rammes, og den henger ofte sammen med hvor mye vi har opplevd og hvor mye vi har fått hjelp til å bli fri fra. Du kommer dessverre til å ha disse tidene i flere år til, men tar du opp kampen når de kommer (gå imot de negative løgntankene og også minner deg selv på at du er ikke alene oppi dette og at du har mye å være takknemlig for) så vil du ved Guds hjelp, nåde, legedom og gjenopprettelse oppleve at periodene kommer sjeldnere og også, at du faktisk finner skatter skjult i hva som har vært vondt og sårt.

   Du er bare så dyrebar kjære deg, du bærer med deg en sårhet pga hva livet bragte deg, men denne sårheten sammen med din dype omsorg for andre, gjør at du når hjerter på et dypere nivå enn du nok selv oppfatter…

   Når vi vandrer med Gud er det alltid håp om en bedre morgendag (framtid) og skulle det komme dager og stunder der det stormer som verst(og de kommer) så vet vi at Gud vil være ved vår side og hjelpe oss igjennom.

   Håper formen din har vært og er god ift at du bærer på lillegullet?
   Klem til vakre deg

   1. Tusen takk for gode ord, igjen! Det er så godt å ha denne samtalen i blant! Det er utrolig rørende og flott å se tilbake på.

    Glemte å presisere at vi ble gift i høst, vi ble forlovet i januar i fjor 💙

    Det er godt å vite at vi har som er så mye større enn hva vi kan fatte og forstå! En som vet om morgendagen og derfor påpeker ofte i Bibelen at vi ikke skal bekymre oss for morgendagen. Det hender at noe så enkelt er så vanskelig!

    Takk igjen! Takk for gode ord og oppmuntringer!

    Formen min har vært veldig fin, litt småkvalm i starten som nå har gått over. Det kjennes i bekkenet, særlig etter en jobbdag i barnehagen, men nok til at jeg får til å være på jobb, inntil videre i alle fall!

    Ha en fin kveld videre, gode du! Kos deg med guttene dine. Klem fra meg

    1. da må det jo gratuleres til de nygifte også ❤ (dere er i førsteåret, så da er det fortsatt nygift). Du var egentlig tydelig nok, det var bare det bankende hodet mitt som ikke helt klarte oppfatte hva jeg egentlig leste.

     Så bra at du fortsatt kan gå på jobb, jeg ble sykemeldt etter 13. uke med den første og 17. med den andre pga bekkenløsning, og det er ikke greit. Mye bedre å kunne gå på jobb… Håper det holder seg slik at du kan jobbe- om enn bare noe- tiden ut.

     Det har vært en glede å få vandre ved din side den tiden vi har "kjent til hverandre" her, og jeg må si du imponerer med ditt pågangsmot og din vilje til å bli fri fra fortiden og komme deg videre.

     Ønsker deg og din kjære, og lillegullet, en fortsatt god kveld og uke. Kjempeklem

     1. Tusen takk for det, gode du!

      Hvis du vil følge med meg videre, sånn av og til. Så har jeg laget meg en blogg igjen, der mannen også kommer med noen synspunkter. Jeg er ikke så veldig aktiv der, men jeg jobber i hodet med å skrive ned noen ideer. Det kommer sånn av og til kan jeg tenke meg. Bloggen der heter: http://www.gjensynsglede.no 😊

      Nå er det snart natt i dette huset, denne kroppen trenger hvile til morgendagens jobb.

      Ha en god natt og Gud velsigne deg og dine!

  1. Må dagen din fylles med himmelsendte oppmuntringer, klemmer og ord som styrker, trøster og gleder ditt hjerte. Klem 🌸

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: