Bortenfor

Bortenfor den slitenheten som folk flest har kjent på, langt bortenfor, finnes det landskap av utmattelse som jeg lever i. Med sine tørrsvidde sletter og tomme elver, men kneisende fjelltopper og smale stier, ligger det der og vitner om en tomhet som ikke kan beskrives med ord. Utmattelse som er forbi sliten, langt forbi. Smerter som alltid er der, ikke bare ett men flere steder. Kognitive problemer som gjør inntrykk vanskelig å håndtere, vanskelig å prosessere, vanskelig å omforme til egne uttrykk. Søvnproblemer som forstyrrer og ødelegger ikke bare natten, men dagen derpå, og den derpå igjen. Bortenfor, langt bortenfor sliten, ligger et landskap som jeg kjenner inderlig vel igjen.

Bortenfor, langt bortenfor, den tid jeg lever i, ligger et land med stråleglans som blender meg. Jeg vet at jeg en dag skal være der. En dag skal disse smertene, disse kampene, disse prøvelsene, svinne hen som dugg for sola. Dagen der jeg krysser tidens grense og kun lever i evigheten. Ikke evigheten og nå, bare evigheten. Bortenfor slitenheten, bortenfor utmattelsens landskap, bortenfor den tid jeg lever i, ligger landet som synger om godhet og nåde. Stedet der sola skinner akkurat passe og vinden stryker akkurat passe mildt over kinnet. Landet der gleden og freden er stor og smerter er et ord man ikke forstår. En dag, en dag bortenfor, bortenfor slitenhet, bortenfor utmattelse, bortenfor denne tid og dette liv, skal jeg være der, skal jeg bo der.

Om jeg lever bortenfor, langt bortenfor, så lever jeg med himmelen i hjertet, mitt hjemland og mål etter dette liv. Til jeg når fram dit skal jeg gjøre mitt beste, være mitt beste, være meg med både gleder og sorger, med utfordringer og velsignelser, med svakheter og styrker. Mens jeg venter vil jeg leve godt.

11 kommentarer om “Bortenfor

Legg til din

 1. HOLD UT MITT BARN

  Hold ut mitt barn,for meg er du en dyrebar juvel!
  Jeg teller alle tårene som renner fra din sjel.
  Jeg elsker deg, min kjærlighet skal fylle deg med sang.
  Det håpet jeg har kalt deg til skal du få se en gang.

  Hold ut mitt barn, gi ikke opp, Snart bryter lyset frem!
  Mitt øye våker over deg til du er kommet hjem.
  I hjertet mitt er mange rom, Og ett er bare ditt.
  Der inne er du alltid trygg, Du kjære barnet mitt.

  Hold ut mitt barn, jeg er hos deg når du alene står
  Jeg leder deg, jeg er ditt lys når du i mørke går.
  Min nåde skal beskytte deg, jeg omgir deg med fred.
  I all din sorg og lidelse er jeg ditt skjulested

  ————————

  En hilsen fra meg!
  Takk for det du deler, det betyr mye for mange.
  Sender deg denne sangen nå, en sang, som for meg, rører dypt nede i hjerterota.
  Håper andre også får kjenne seg elsket og omsluttet av Jesu kjærlighet og omsorg.

 2. Dette er så tøft og gripende å lese, og så avslutter du slik du gjør i siste avsnitt! Der vil også jeg være!

  Må Gud bevare, beskytte og velsigne dine dager!

 3. Du skriver deg inn i din verden så godt, at det nesten er som å være der. Vi mennesker er ofte egoistiske vesener, fordi vi vet godt hvordan vi har det, men vanskelig hvordan andre har det. Om jeg har smerte, så kan jeg forstå andre som har smerte. Er jeg sorgløs, så kan jeg ikke forstå de som har mye smerter og problemer eller er syk. Har jeg mye selvtillit, så kan man vel ikke helt forstå de som sliter med mindreverdighet og forkastelse.

  Cecilie, du er en budbærer for de andre som bærer mye lass av smerte og sorg i sin hjerter, og selv når du har det som verst, så er du en Herrens trøster. Og gjennom din smerte så hjelper du andre å se veien til trygg grunn.

  Jeg husker selv når min smerte var på det verste. Ja, da drømte jeg og tenkte ofte på det himmelske. Og noen ganger kunne man bare ønske at man kunne si farvel til alt, for å være sammen med Herren. Men Herren hadde selvfølgelig en bedre løsning i min situasjon. Han lot meg se en liten sti med lys, bla.med Cecilies hjelp, og jeg grep den stien begjærlig, nesten krabbende, svak som jeg var, og til slutt ble solskinnet på den andre stien så blendende at jeg nesten ikke kunne se. Og siden har livet heller aldri vært det samme. Ja, at Gud kunne ta alle mine byrder, eller riktigere sagt, han hadde allerede tatt de alle på seg på Korset, så kan Han ta hvem som helst. Jeg måtte bare tro det, forstå det, og være moden for det.

  Kvinnen som hadde en forferdelig blodsykdom, som hadde gjort henne fattig og samtidig isolert fra andre mennesker, så Jesus, og tenkte en tanke: Bare jeg får røre ved kappen Hans, så skal jeg bli frisk. Og det var Hennes tro, og hun fikk bønnesvar. Måtte vi alle komme dit at vi kan gripe tak i Hans «kappe» etter det målet av tro hver enkelt en av oss har og bli fullstendig helbredet og opprettet. Tro handler ikke om at Gud en dag skal gjøre under, men tro sier at Gud allerede har helbredet meg, selv om det ikke ser sånn ut eller føles sånn ut. Men man må se det selv.

  1. Vi glemmer ofte at vi alltid er velsignet!

   Velsignet fordi vi bæres av evige og kjærlige armer,
   velsignet fordi vi tross alle feil, fall og skavanker er elsket,
   velsignet fordi Gud er vår og vi er hans.

   Guds fred og velsignelse til deg, dyrebare søster.
   Kjempeklem 🙂

 4. Reblogged this on Dypere and commented:
  Det er lett å sitere Jesu ord, ‘kom til meg, du som sliter, og jeg vil gi deg hvile’. Det er noe annet å leve i dem. Cecilie vet kanskje bedre enn de fleste hva han mente.

 5. Tekst: Heidi Strand Harboe.

  1 Bortom tid og rom og tanke
  finst ein stad der alt er annleis,
  finst ein stad der alt er heilagt,
  finst ein stad der Kristus er.
  Nær min trøyte, redde tanke,
  nær min draum, min lengt, min styrke,
  nær mitt liv og alt eg lever,
  det er godt å vera der.

  2 Gjennom ørsmå hol i dagen,
  får eg venda mine tankar,
  ta eit lite steg til sides,
  søkja Herren, Han som er.
  Gjennom tause, mørke bøner,
  gjennom lått og gjennom jubel,
  leggja fram for Herren Kristus
  alt det livet som eg ber.

  3 Når eg pustar, når eg tenkjer,
  når eg ler, og når eg sørgjer.
  Finna ørsmå hol i dagen
  som gjer Kristus sterk og nær.
  Der eg lever midt i livet –
  midt i verda, midt i dagen,
  ber eg med meg Kristi kjærleik;
  det er lys og salt eg er.

  4 Jesus, ver i mine dager,
  i alt liv som kjem mot meg.
  Ver i mine glade timar,
  mine skjelvande sekund.
  La meg leva sterkt og nakent,
  våga sjå og våga høyra,
  våga leva midt i livet,
  vågå trå på heilag grunn.

  Godnattklem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: