Outfit for dårlige dager

Når man endelig får halt seg ut av senga og speilbildet som møter en er langt annet enn et oppløftende syn, er det godt å ha noen skjulte triks i ermet som gjør både dagen og utseendet litt bedre og lysere. Her kommer, i tilfeldig rekkefølge,  noen viktige punkter:

Positiv innstilling
Viktigere enn hva livet bringer oss er hvordan vi møter hva livet bringe oss. Så må vi aldri glemme hvem vi har på vår side.

Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden. (1. Joh. 4:4)

Takknemlighet
Kanskje er dette en av de viktigste og mest hjelpsomme gavene vi kan gi oss selv? Velge å være takknemlig for alt som ER godt. Det er ganske mye når man begynner å liste det opp, selv på veldig dårlige dager.

takk Gud under alle forhold!
For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus. (1. Tess. 5:18)

Rett fokus
Har man fokus på alt som er galt eller vanskelig blir det bare tyngre og vondere, men kan man innrømme at alt er ikke bare greit og også velge å stole på Guds hjelp, så er man på et helt annet sted. Har du tenkt på at det at du er hvor du er setter deg i en posisjon der du kan få oppleve å omsluttes og fylles av Gud? For det er nå en gang slik at Gud trøster de som sørger, ikke de glade og han leger dem som lider, ikke de som er friske. Det kan føles tungt ut og være overveldende, men husk at du er på et sted der Gud virkelig kan få vise sin kjærlighet og nåde overfor deg.

Men Jesus hørte det og sa: «Det er ikke de friske som trenger lege, men de syke. (Matt. 9:12)

Jeg vil juble av glede over din godhet, for du har sett min nød, du kjenner min trengsel. (Sal. 31:8)

Smil 🙂
Joda, det hjelper å smile. Om omstendighetene ikke blir lettere, så blir det litt lysere på innsiden. Og ikke bare nok med det, ditt smil kan lyse opp dagen til noen andre også!

Men det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår med velsignelse, skal høste med velsignelse. («. Kor.  9:6)

Barmhjertighet og omsorg
Det er nok noe av det du selv ønsker å oppleve, men la oss snu på det: Du vet hvor godt det ville gjort deg, hvem kan du glede med denne gaven? Ta fokus litt bort fra deg selv og se om det er andre rundt deg som trenger trøst, støtte, omsorg og oppmuntring.

Husk de ordene Herren Jesus selv sa: ‘Det er saligere å gi enn å få.’ (Ap.gj. 20:35b)

Uro i hjertet tynger mannen, et godt ord gjør ham glad. (ordsp. 12:25)

 

 

3 kommentarer om “Outfit for dårlige dager

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: