Vi trenger Den Hellige Ånd

I dag var dagen der strømmåleren min ble byttet ut, så nå er det installert smart-måler i denne leiligheten. Mens det hele stod på så stod jeg på kjøkkenet og skrelte og kuttet grønnsaker, og da den hyggelige, unge karen sa farvel skrudde jeg på platen for å få kokt suppa. Jeg tenkte ikke over det da, men gjør det nå, det er slik det er med oss og kristenlivet også- vi trenger hjelp av eksperter, av Den Hellige Ånd.

Jeg kunne gjøre ganske mye mens boksen ble byttet, selv om jeg ikke hadde strøm. Og selv om jeg sikkert kunne fyrt oss ut av huset for å få suppa kokt, så er det greit å bare kunne trykke på noen knapper og la det hele foregå på komfyren. Jeg kunne til nøds fått suppa ferdig til ungene er hjemme fra skolen, uten strøm, men det er veldig mye som ikke hadde fungert uten strøm- og for å få den på nyttet det ikke med mine ferdigheter, jeg trengte eksperter.

Jeg kunne levd i mørket, men så greit at det var en her som kunne skru på strømmen igjen. Slik er det med å forstå  Guds rike og Guds Ord også, vi trenger hjelp. Den Hellige Ånd skal åpenbare Jesus for oss, Kristus skal bli herliggjort gjennom at vi vokser i kunnskap og kjennskap til Herren. Og også gjennom at vi er koblet på kraften. Slik jeg ikke kunne gjøre en eneste ting på noen av de elektriske apparatene, slik er kristenliv som ikke er knyttet til  og får hjelp og kraft av Den Hellige Ånd- nytteløst og strevsomt.

Vi liker å prestere og vise at vi er gode nok, men vi må aldri glemme at bare det som er gjort av og ved Gud vil bære frukt som er av evig verdi. Vi trenger å være koblet til kilden, vi trenger Den Hellige Ånd.

* * * * *

Gratulerer til Lars Arild som ble trukket ut som vinner i gårsdagens kalenderluke. Lurer du på hva som er i dagens? Trykk HER

 

3 kommentarer om “Vi trenger Den Hellige Ånd

Legg til din

  1. Jeg pleier si til barna mine, at om jeg ikke hadde Jesus mer, så hadde det vært som om noen drog ut kontakten. Godt å bli minnet om dette, og så nydelig å se Gud i alt, til og med strømmålerbytte ❤

    1. Veldig glad for at Gud snakker til oss i hverdagen og bruket de hverdagslige hendelser og opplevelser til å påminne, trøste og lære oss

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: