lørdagens store planer

Jeg har store planer for denne dagen. Jeg skal klare å spise minst tre ganger, men håper på fire. Jeg skal ta ned klær, brette dem og legge dem i skapene og jeg skal ta en dusj. Det er hva jeg håper å klare denne lørdagen. Ja, og så skrive noen linjer på ett innlegg som skal sendes til redaktøren i menighetsbladet hvis jeg klarer å få tankene og ordene jeg har i hodet og hjertet ned i tide.

Store planer… det kan være ganske mye forskjellig det. For noen er det å reise jorda rundt, for andre er det å stå foran 20 mennesker og snakke, for noen er det hus og hytte og for andre igjen å være en positiv innflytelse i andres liv.

For meg i dag er det de enkle, vanlige tingene.

Og jeg smiler over mine store planer, fordi jeg nekter å la det trekke humøret ned. Jeg velger å være fornøyd med hva jeg har og hva jeg klarer. Noen dager er det vanskelig å godta begrensningene, men denne dagen er ikke en slik en. Kanskje litt fordi jeg er alene denne helga da guttene er hos pappa’n sin? Jeg vet at tar jeg det med ro nå, er jeg mer på beina når de kommer hjem igjen. Og det bringer mening inn i alle de timene som for tiden tilbringes i sengen og på sofaen.

Jeg forbereder meg på hva som ligger foran meg ved å godta dagens begrensninger, samtidig som jeg utforsker og benytter dens muligheter til det fulleste. Jeg vet at det som for andre er dråper i havet er havet for meg, og jeg har bestemt meg for at dette er en dag jeg skal hoppe uti og glede meg over!

Dette er dagen som Herren har gjort; la oss juble og glede oss på den! (Sal.118:24)

23 Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd.
24 Du leder meg med ditt råd, og siden tar du imot meg i herlighet.
25 Hvem har jeg ellers i himmelen? Når jeg er hos deg, har jeg ikke glede i noe på jorden.
26 Om kropp og hjerte forgår, er Gud for evig mitt hjertes klippe og min del.
27 De som holder seg borte fra deg, går til grunne, du gjør ende på alle som er utro mot deg.
28 Men for meg er det godt å være nær Gud. Jeg har tatt min tilflukt til Herren GUD. Jeg vil fortelle om alle dine gjerninger. ( Sal 73,23-28)

21.11.11. Innlegget til menighetsbladet Innsyn ble ferdig i tide gitt, og det fikk tittelen «Tro for tunge tider». Det er bygget på to innlegg jeg skrev kort tid før, «Når vi ikke kan se Guds hånd» og «Gud gjør nødvendigvis ikke ting enkelt, men…»

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: